A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A földbe állt a Momentum támogatottsága Budapesten


A kutatás szerint Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a második legnépszerűbb.

A Momentum számára dermesztő közvélemény-kutatási eredmények kerültek nyilvánosságra. Az Index ismertette a Pulzus Kutatási Rendszer 2024. április 16. és 18. közötti kutatását, amely azt vizsgálta, hogy a budapesti lakosok melyik listára terveznek szavazni a közelgő önkormányzati választásokon. Ebből kiderült, hogy jelenleg a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájára terveznek a legtöbben voksolni. 

Az ötszáz fős kutatás alapján azt írták, hogy a válaszadók 29 százaléka támogatja Karácsony Gergelyt, ezt követi a Szentkirályi Alexandra vezette Fidesz-KDNP lista (18 százalék). A Vitézy Dávid vezette LMP és civilek közös listáját a válaszadók 15 százaléka jelölte meg, a Kétfarkú Kutyapárt listáját pedig 9 százalékuk. 

A lista végére került a Soproni Tamás által vezetett Momentum-lista, amelyre a budapesti válaszadók mindössze négy százaléka készül voksolni. A Mi Hazánk és a Jobbik listáját a válaszadók 3–3 százaléka említette. A megkérdezettek közel ötöde nem tudta, vagy nem akarta megmondani, kire fog szavazni júliussal. 

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések