A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Bild katonai szakértője úgy véli, hogy az ukránok kifogytak a legtöbb légvédelmi rendszerhez használható rakétákból


Ukrajna kifogyott a Patriot, az Iris-T és a legtöbb más légvédelmi rendszer rakétáiból. Erre a következtetésre jutott a Bild katonai szakértője, Julian Röpcke a kijevi Trypilska TPP elleni csapást kommentálva.

"Ahogy néhány hete mondtam (és szinte senki sem hitt nekem): Ukrajna kifogyott a Patriot és Iris-T rakétákból. A legtöbb más légvédelmi készlet is kimerült vagy megsemmisült. És mindezt annak ellenére, hogy több száz rendszer és több ezer rakéta van raktáron. Erre nincsenek szavak. Csak düh"

- írja a szakértő.


Emlékeztet arra, hogy Kijevet és a régiót jobban lefedik a "Patriotok", mint Ukrajna más régióit. Valószínűleg ezért következtetett Röpcke arra, hogy kifogytak a rakétákból (a Tripilska TPP mindössze 30 kilométerre fekszik Kijevtől, és egyértelműen a Patriot "ernyő" alá tartozik).

Április elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Ukrajnának egy hónapon belül elfogyhatnak a légvédelmi rakétái, ha az orosz rakétatámadások intenzitása magas lesz.

Korábban a nyugati tömegtájékoztatási eszközök arról számoltak be, hogy Ukrajnában március végére elfogyhatnak a Patriot és más légvédelmi rendszerek rakétái.

Az ukrajnai háború már a 778. napnál tart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések