A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

7,2 erősségű földrengés rázta meg Tajvant


A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg szerdán Tajvant, az elmúlt 25 évben ez volt a legerősebb rengés a területen.

A Reuters szerint egy ember meghalt, több tucatnyian megsérültek, Dél-Japánban és a Fülöp-szigeteken pedig szökőárriasztást adtak ki, de mostanra már feloldották.

A tajvani tűzoltóság szerint egy embert halálra zúztak a földrengés miatt lezuhanó sziklák a hegyvidéki Hualien megyében. Itt volt a földrengés epicentruma, és több mint 50 ember megsérült. A szigeten legalább 26 épület összedőlt, ennek több mint fele ezen a településen. A tűzoltók úgy tudják, legalább 20 ember rekedt bennük, a mentési munkák jelenleg is folynak.

A földrengés helyi idő szerint reggel 8 óra körül történt. A tajvani központi meteorológiai hatóság szerint a rengés 15,5 kilométer mélyen történt.

A japán meteorológiai ügynökség szerint több kisebb szökőárhullám is elérte Okinava déli területének egyes részeit. A Fülöp-szigeteki Szeizmológiai Ügynökség is figyelmeztetést adott ki több tartomány tengerparti övezetében élőinek számára, és felszólította őket, hogy menjenek magasabban fekvő területekre.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések