A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

10 kommunista idegbeteg ünnepelt tegnap a Fiumei úti sírkertben?


Sej Lacika szerint: „A Szovjetunió Vörös Hadseregének köszönhetjük, hogy Magyarországon béke lett”...

A kommunisták azért gyűltek össze tegnap, hogy megemlékezzenek arról a napról, amikor a "Vörös Hadsereg kiűzte Magyarországról az utolsó német egységeket is."

Sej László a vérkomcsi Munkásőr Emléktársaság tagja mesélte el a tegnapi élményeit.

Elmondása szerint az eseményről minden évben megemlékeznek, ahogy az az idén is történt. Most a Munkásőr Emléktársaság mellett, másik három szervezet is tiszteletét tette az eseményen: a Marx Károly Társaság, a Magyar Antifasiszta Liga, és a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete, a MIKSZ.

"A rendszerváltás után ezt az ünnepet eltörölték, mert az akkor hatalomra kerülő politikai hatalom számára, nem volt fontos az, hogy a Szovjetunió döntő vereséget mért a náci Németországra. Ez elég szomorú, de ezt a tényt tudomásul kell vennünk. Viszont nagyon sok ember számára április negyedike továbbra is a legfényesebb ünnepnap."


Majd hozzátette, hogy mit ért a "legfényesebb ünnep" alatt:

"Véget ért Magyarországon a második világháború, béke lett, megindult az élet. A Szovjetunió Vörös Hadseregének köszönhetjük, hogy Magyarországon béke lett. Ezt ünnepeljük, tehát nem valami "retró életérzés" van bennünk, ilyen szocialista ünnepek után, hanem a történelmi tényekhez ragaszkodunk."

Majd arról picsogott, hogy

"Annak idején Budapesten a felvonulási tér tele volt, az egész ország ünnepelte. Minden utcasarkon ünnepelték, most néhány ember számára fontos ez Magyarországon."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések