A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij ismét tisztogatásba kezdett


Az ukrán elnök ezúttal Olekszij Danyilovot, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárát menesztette. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök menesztette Olekszij Danyilovot az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról – derült ki az államfő hivatalos honlapján kedden közzétett rendeletéből. Zelenszkij egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra. Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a katonai hírszerzés főnökének helyettesi posztját töltötte be.

Danyilov a Facebookon a leváltását kommentálva összegezte több mint négyéves munkáját, és megköszönte Zelenszkijnek a bizalmat. „Négy év, öt hónap és 24 nap odaadó munka Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkáraként. Napok, amelyekért nem szégyenkezem, órák, amelyek villámgyorsan elrepültek. Köszönöm a sorsnak, hogy lehetőséget adott hazám és népem szolgálatára béke és háború idején! Köszönöm Ukrajna elnökének a bizalmát és a lehetőséget, hogy részt vehettem a történelem írásában a legnagyobb kihívás és a legnagyobb felemelkedés pillanatában!” – fogalmazott az RNBO menesztett vezetője. Danyilov ugyanakkor nem tért ki jövőbeli karrierterveire.

Bármilyen nehéz volt, bármennyire kilátástalannak tűnt a helyzet, dolgoztunk és dolgozni fogunk Ukrajnáért, hittünk és hiszünk a győzelmünkben. A legfontosabb dolog, amire mindig emlékeznünk kell, és amit mindig is vallottam, hogy ne féljünk soha senkitől, menjünk előre, és higgyünk Ukrajnában, higgyünk Ukrajna népében!

– tette hozzá a volt tisztségviselő.

Zelenszkij egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra. Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a katonai hírszerzés főnökének helyettesi posztját töltötte be.

Borítókép: Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára (Fotó: AFP/NurPhoto/Maxym Marusenko)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések