A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán biztonsági szolgálat: terrorcselekményt megkísérlő orosz ügynököket vettek őrizetbe


Ukrajnában őrizetbe vettek két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megpróbáltak felrobbantani egy fegyverszállításra használt vasútvonalat – közölte kedden az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). 

A korábban őrizetbe vett személyek, akiket csak kijevi és harkivi lakosokként azonosítottak, a Poltava régióban lévő központi vasútvonal mellett robbanószerkezetet helyeztek el, és azt tervezték, hogy távirányítással felrobbantják, de az SZBU tisztjei tetten érték őket – derült ki a közleményből.

A megszállók azt remélték, hogy tönkreteszik az ukrán fegyveres erőknek szánt fegyver-, lőszer- és üzemanyag-szállítmányok logisztikai útvonalait

– közölte az SZBU.

Az őrizetbe vettek telefonjait lefoglalták, és kapcsolattartójukat Oroszország legfőbb belföldi hírszerző ügynökségének, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) egyik tisztjeként azonosították – közölték.

A pokolgépet március 21–22-én, a létfontosságú ukrán infrastruktúrát sújtó orosz légicsapások során akarták felrobbantani – tette hozzá a szervezet.

Borítókép: Ukrán katonák 152 milliméteres 2Sz3 Akacija önjáró löveggel készülnek tüzelni az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut közelében húzódó fronton 2024. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések