A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tüntetést tartanak a budapesti francia nagykövetség előtt


Az abortuszhoz való jog francia alkotmányba foglalása miatt vonulnak utcára az emberek.

Az abortuszhoz való jog francia alkotmányba foglalása miatt 2024. március 25-én, hétfő este hat órától a Franciaország nagyköveti rezidenciája előtti téren (Budapest XII., kerület, Csaba utca 20.) a Szent István Intézet, az Axióma és a Védett Társadalom Alapítvány tart tüntetést. 

A francia nemzetgyűlés még március elején elfogadta és alkotmányba foglalta az abortuszhoz való jogot. Hozzátartozik a történethez, hogy az abortusz 1975 óta legális Franciaországban a terhesség 14. hetéig.

Ám ezzel a lépésével Franciaország a világon az első lett, amely alkotmányba foglalta a magzatelhajtáshoz való „jogot”.

Párizsban is tartottak demonstrációt, az életpárti mozgalom január 21-én vonult utcára, amelyen a szervezők szerint 15 ezren, az EurActiv szerint hatezren vettek részt.

A Mandiner arról ír, a világ lakosságának 60 százaléka lakik olyan országban, ahol az abortusz legális. A nő életének megmentése érdekében a Föld országainak 90 százalékában lehet abortuszt véghezvinni, a fizikai egészsége megőrzésének érdekében 67, a mentális egészségének megőrzése érdekében 69 százalékában. Nemi erőszak vagy vérfertőzés, illetve magzatkárosodás miatt a Föld országainak 61 százaléka engedélyezi az abortuszt, gazdasági-szociális okok miatt 37 százalék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések