A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbantást terveztek Oroszországban, bilincsben a merénylők


Az orosz biztonsági erők beszámolója alapján meghiúsítottak egy pokolgépes merényletet, amelyet három közép-ázsiai Sztavropoli területén egy nyilvános helyen akart végrehajtani. A gyanúsítottak lakásában házilagos készítésű pokolgéphez szükséges robbanószerkezetet és vegyi anyagokat találtak.

Egy héttel a 144 halálos áldozatot követelő krasznogorszki támadás után pokolgépes merényletet akartak elkövetni Oroszország délnyugati részében egy közép-ázsiai ország állampolgárai az orosz biztonsági szolgálat tájékoztatása alapján.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat meghiúsította a terrorcselekményt, amelyet a három merénylő Sztavropoli területén egy nyilvános helyen akart végrehajtani.

A RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy a gyanúsítottak lakásában házilagos készítésű pokolgéphez szükséges robbanószerkezetet és vegyi anyagokat találtak.

A bejelentés egy héttel azután történt, hogy az orosz főváros közelében fekvő Krasznogorszk Crocus City Hall nevű koncerttermében merényletet követtek el, amelyben 144-en meghaltak és 360-an megsebesültek.

Oroszországban közben a támadás miatt megnövekedett a bevándorlóellenes hangulat, ezért Kirgizisztán arra kérte polgárait, hogy ne utazzanak oda.

A moszkvai terrortámadás orkánja egész Európán végigsöpört, legutóbb Olaszország fokozta a terrorvédelmi készültségét: a repülőterek, vasútállomások és kikötők mellett kiemelten védett pontoknak számítanak a keresztény szertartások helyszínei a római Szent Péter térről a Colosseumon át a firenzei és a milánói dómig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések