A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkvai terror: Ezzel gyanúsítják az újabb három letartóztatottat


A hatóságok szerint kommunikációs és logisztikai segítséget nyújthatott a pénteki moszkvai terrortámadás elkövetőinek az a három tádzsik férfi, akiket hétfőn helyezett előzetes letartóztatásba a moszkvai bíróság.

Kommunikációs és logisztikai segítséget nyújthatott a támadóknak az a tádzsik nemzetiségű apa és két fia, akiket a moszkvai Baszmannij kerületi bíróság hétfőn helyezett előzetes letartóztatásba a pénteki moszkvai terrortámadással kapcsolatban – írja a Lenta.ru orosz hírportál.

A fiatalabbik fiú, a 24 éves, taxisofőrként dolgozó Dilovar Iszlomov adta el a támadóknak azt a Renault Logan személyautót, amellyel megérkeztek a koncertteremhez, majd a merénylet után elmenekültek.

A hatóságok szerint Dilovar és bátyja, a 33 éves, buszsofőrként dolgozó Amincson a már korábban letartóztatott Samszidin Fariduni hívására csatlakozott a terroristákhoz néhány hete.

A két testvért és apjukat, a 62 éves Iszroil Iszlomovot a támadókhoz hasonlóan május 22-ig helyezték előzetes letartóztatásba. 

Borítókép: A Crocus City Hall kulturális központ kiégett épülete Krasznogorszkban 2024. március 25-én (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések