A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitüntetik a férfit, aki lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás során


Kitüntetik azt a férfit, aki hősiesen lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás alatt.

A férfi az egyik orosz televíziós csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy egyetlen pillanatig sem habozott, mert tudta, hogy az életébe kerülhet, ha nem cselekszik azonnal, ráadásul a feleségét is féltette.

Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke utasítást adott arra, hogy részesítsék kitüntetésben azt a férfit, aki lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás során

– írja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

A csarnokban jelen lévők egyike páratlan bátorságról tett tanúbizonyságot. A férfi, aki a feleségét próbálta megvédeni az emberekre lövöldöző terroristáktól, rávetette magát az egyikre, és lefegyverezte. Ezzel megmentette az abban a pillanatban körülötte lévő emberek életét – olvasható a közleményben. 

Maga a férfi, akit Mihailnak hívnak, a Rosszija 24 televíziós csatornának azt mondta, hogy ösztönösen cselekedett, egy pillanatig sem gondolkodott, mielőtt megtámadta a terroristát.

Elmesélte a televíziós stábnak, hogy

eleinte abban reménykedett, hogy csak túszokat akarnak ejteni a terroristák, de aztán körbenézett, és mindenhol vért és holttesteket látott. Az áldozatokat arccal lefelé fektették a támadók

– emlékezett vissza a férfi.

Végig az járt a fejemben, hogy ha nem cselekszem azonnal, az a férfi megöl engem és a feleségemet is. Meg kellett támadnom ezt a bűnözőt. Azt a hibát követte el, hogy egyedül volt – mondta a hős. Miután rávetette magát a merénylőre, az el akart menekülni, ekkor egy másik férfi segített neki leütni, így a fegyveres elvesztette az eszméletét.

A támadás után a rendőrség összesen 11 embert vett őrizetbe, köztük négy terroristát, akik közvetlenül részt vettek a támadásban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések