A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, mennyi Donald Trump vagyona


Donald Trump nettó vagyona az elmúlt napokban több mint négymilliárd dollárral nőtt, így jelenleg mintegy 6,5 milliárd dollárra rúg, derül ki a Bloomberg adataiból. 

Donald Trump volt amerikai elnöknek több száz millió dolláros jogi büntetéssel kell szembenéznie, elnökválasztási kampánya pénzszűkében van, vállalkozásai pedig évek óta veszteségekről számolnak be, írja a CNBC.

Hétfő délután azonban Trump gazdagabb volt, mint valaha.

Trump nettó vagyona több mint négymilliárd dollárral, mintegy 6,5 milliárd dollárra ugrott az elmúlt napokban a Bloomberg szerint. A busás bónusz a közösségi médiavállalata, a Trump Media & Technology Group és a Digital World Acquisition Corp. (DWAC) cég között pénteken jóváhagyott fúzió eredménye.

Trump közel 80 millió részvényt, azaz nagyjából 58 százalékát birtokolja a Trump Media vállalatnak, amely a Truth Social nevű közösségi médiaoldalt üzemelteti. A DWAC hétfői 49,95 dolláros részvényenkénti záróárfolyamon Trump részvényei papíron négymilliárd dollárt értek.

A DWAC részvényárfolyama hétfőn 35 százalékkal emelkedett, miután egy New York-i fellebbviteli bíróság csökkentette a volt elnöknek a kötvényhez szükséges készpénz összegét, megkímélve őt attól, hogy azonnal ki kelljen fizetnie a 454 millió dolláros polgári csalási büntetést.

Hétfőn kora reggel úgy tűnt, Trump nem tudja előteremteni azt a több mint 550 millió dollárt, amellyel meg tudná akadályozni, hogy az állam lépéseket tegyen ingatlanvagyonának lefoglalására.

Nem sokkal délelőtt 10 óra után azonban a fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy Trumpnak csak 175 millió dolláros óvadékot kell letennie. A bíróság emellett tíz napra felfüggesztette az ítélet hatálybalépését.

Mindezek következtében Donald Trump hétfőn életében először bekerült a Bloomberg milliárdosai közé. Az azonban nem világos, hogy ez a vagyona megmaradhat-e. Trump ugyanis hat hónapig nem adhatja el DWAC-részvényeit, melyek árfolyama ingadozik.

A Trump Media 2023 első kilenc hónapjában kevesebb mint 3,5 millió dollár bevételt hozott, miközben ugyanebben az időszakban 49 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el.

A Bloomberg szerint Trump nettó vagyonára vonatkozó becslése az elnökjelöltek számára szükséges etikai közzétételeken, és az ingatlanvagyonhoz kapcsolódó bejelentéseken alapul.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a bírósági meghallgatása után a Wall Street 40. szám alát érkezik (Fotó: AFP/Charly Triballeau)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések