A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban


Új alapokon nyugvó Salgótarján építését ígérte szerdai jelöltbemutató sajtótájékoztatóján a Hajrá, Salgótarján! Egyesület elnöke, aki a Fidesz–KDNP pártszövetség támogatásával indul a város polgármesteri székéért. 

Kreicsi Bálint hangsúlyozta: szerinte sok helybelihez hasonlóan érzi úgy, hogy Salgótarján többet érdemel. Fontosnak nevezte, hogy az itt élőknek ne csak múltja és jelene, de jövője is legyen. Nagy lehetőségként beszélt arról, hogy megválasztása esetén a salgótarjániakkal együtt építhet fel egy fejlődő, élhető, összetartó, új nógrádi vármegyeszékhelyt.

Programját ismertetve arról beszélt: kiemelt feladatának tekinti a gazdaság stabilitásának megteremtését, versenyképes bérek és juttatások feltételeinek megteremtését, a turizmus fejlesztését a természeti értékekkel harmóniában. Szólt arról is, hogy az oktatás, a kultúra és a minőségi szórakozás ugyancsak meghatározó elemei elképzeléseinek, ahogyan a közterek és parkok megújítását és a közbiztonságot is szívügyének tekinti.

Kijelentette: mindezeken túl semmi nem lehet olyan fontos, mint a fiatalok helyben tartása, illetve hazavonzása, egy összetartó, az összefogás erejére támaszkodó Salgótarján megteremtése. Célként említette, hogy hatékonyan működjenek együtt a hatóságok, a város, valamint az ország vezetése és egyenrangúként kezeljék a civil szervezeteket a gazdaság szereplőivel.

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője pártja és a KDNP közös polgármesterjelöltjét bemutatva arról beszélt: a város fontos választás előtt áll. „Néhány komolyan számításba nem vehető, lestrapált kisebb földutat leszámítva két kikövezett út közül választhatnak a helybeliek” – fogalmazott.

A baloldal útja a hangzatos, ám a szocialisták által teljesen kiüresített szlogeneké, a beváltatlan ígéreteké. Ez az irány a kihagyott lehetőségek felé vezet, hiszen olyan esélyeket kapott a város a Fidesz-vezette kormánytól, amelyekkel bűn volt nem élni – állította, a teljesség igénye nélkül sorolva az elmúlt időszakban Salgótarjánba érkezett kormányzati és uniós támogatásokat.


Összegezve közölte: az elmúlt tíz év bizonyította, hogy ez az út nem vezet sehová, ezen nincs értelme tovább menni. – Azzal, ha a régi kocsist egy másik régi kocsisra cserélik vagy átülnek egy fiatalabb járműre, csak az idejüket pazarolják a salgótarjániak – mondta. – Az pedig nincs, a város az utolsó pillanatban van, ideje új vezetőt és utat keresnie: a polgári fejlődés útját – tette hozzá.

A képviselő szavai szerint Salgótarjánnak elkötelezett lokálpatrióta, tettre kész, vállalkozó szellemű, akár a külföldi befektetőkkel is szót értő, az idősek tisztelete mellett a fiatalok helyben maradását hangsúlyosan képviselő polgármesterre van szüksége. A Fidesz–KDNP-támogatással induló, ám minden helyit képviselni vágyó Kreicsi Bálint pedig ilyen jelölt – jelentette ki.

Nem indul újra két ciklus után a polgármesteri székért Salgótarjánban a várost vezető szocialista Fekete Zsolt – olvasható a Hír TV oldalán. A politikus erről közösségi oldalán adott hírt, egyben bemutatta a baloldal jelöltjét, jelenlegi alpolgármesterét.

Recseg-ropog a baloldal Salgótarjánban is

Salgótarján jobboldali szervezetei azt mondják: a polgármester visszavonulása a baloldalon belüli feszültségeket jelzi. 

– Látunk egy kis zűrzavart. Hiszen nemcsak az ő távozása valószínűsíthető, hanem Dániel Zoltán távozása is a csapatból. Ez további kérdéseket vet föl. Vagy személyi gond van, vagy pedig belső feszültség – nyilatkozott Kreicsi Bálint a Hír TV-nek:

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is elmondta, hogy

a baloldal jelöltje ugyanúgy felelős Salgótarján elmúlt évekbeli alacsony teljesítményéért, mint a leköszönő szocialista polgármester.

– Az elmúlt tíz évnek ugyanúgy az aktív szereplője volt, ő is ugyanúgy felelős azért a kialakult helyzetért, ami az elmúlt tíz év szocialista vagy baloldali politikájának eredményeként előállt Salgótarjánban. Vesztes emberekkel, bukott emberekkel győztes várost nem lehet építeni – mondta az országgyűlési képviselő.

Fekete Zsolt nem nyilatkozott az ügyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések