A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Javulhatott Ferenc pápa állapota


A katolikus egyházfő egyedült sétált be a szerdai audienciára, tervei szerint a nagyheti szertartásokat sem hagyja ki. 

Egyedül, bottal sétált be a szerdai audienciára Ferenc pápa. A katolikus egyházfő a virágvasárnapi szentmise óta először jelent meg a nyilvánosság előtt, ráadásul virágvasárnap ünnepén előre megírt homíliájának szövegét sem olvasta fel.

Az utóbbi hetekben Ferenc pápa gyakran volt beteg, március elején egy segítőjét kérte meg, olvassa fel beszédeit. Többször szenvedett megfázástól, hörghuruttól és influenzától.


Az egyházfő emellett térdproblémákkal is küzd, a szertartásokon végig kerekesszékben mozog gyenge fizikai állapota miatt, és többnyire bottal vagy járókerettel közlekedik. Ferenc pápát legutóbb tavaly nyáron műtötték hasi sérvvel, orvosai szerint további kórházi kezelésre és pihenésre lenne szüksége. Tervei szerint a nagyheti szertartásokat azonban nem hagyja ki.

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a Vatikán VI. Pál pápa termébe 2024. március 27-én (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések