A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezrek énekelték a magyar és a székely himnuszt Csíkszereda főterén húsvétvasárnap


Méltóságteljesen, fegyelmezetten, szívvel-lélekkel énekelték több ezren a magyar és a székely himnuszt húsvétvasárnap a csíkszeredai Szabadság téren, a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén - írja a Székelyhon.

Talán még az idősek sem emlékeznek ilyen enyhe időjárásra húsvétkor: ezúttal sem fagy, sem eső, sem pedig havazás, de még egy kósza felhő sem árnyékolta be a Kárpát-medence legnagyobb szabadtéri ételszentelését Csíkszeredában - írja a lap.

A hívek már reggel nyolc óra előtt elfoglalták a helyüket a Szabadság téren, és ahogy az lenni szokott: ünneplőben vagy épp ünnepi viseletekben, sorokba rendeződve, fegyelmezetten vettek részt az ünnepi szertartáson, amelyet Tamás József, nyugalmazott segédpüspök celebrált.

Az ünnepi bevezetőt és énekeket követően a csíkszeredai papság szentelte meg a kosarakban hozott ételeket, végigjárva a hívek sorai között, mindenki kosarához eljutva. Az ünnepi szertartás a magyar és a székely himnuszok eléneklésével zárult, majd a hívek hazatértek otthonaikba. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések