A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hét alatt háromszor támadtak rá a magyar mentősökre


Volt, aki baltával, de olyan is akadt, aki fegyverrel támadt rá a mentősökre.

Meghökkentő tendenciáról számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat: azt írják, az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben. Az első incidens során a múlt héten Pest vármegyébe érkeztek a mentők egy beteghez, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rájuk.

Alig pár nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek az életmentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadott, majd a mentősöknek esett ököllel.

Itt azonban nem állt meg az erőszak, mivel kedden, amikor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt, szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket.

A bejegyzésben leszögezték, a mentősök minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek. Noha a mentősök egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és lélekjelenlétüknek köszönhető.

Végezetül megjegyezték, az Országos Mentőszolgálat mentálhigiénés csoportja felvette a kapcsolatot az érintett életmentőkkel. Az OMSZ továbbra is igyekszik minden védelmet és támogatást megadni az alkalmazottainak, de néha elkerülhetetlen, hogy támadás érje a mentősöket, amikor egyes emberek kiszámíthatatlanok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések