A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU kitiltott a légteréből egy török légitársaságot


Az Európai Unió megtiltotta a török Southwind Airlinesnak, hogy a légterébe lépjen, mivel a légitársaság a gyanú szerint orosz ellenőrzés alatt áll, és csak a szankciók kijátszása miatt működik török cégként - jelentik török lapok és repülési szakportálok.

„Értékelésünk szerint a tulajdonjog és a tényleges ellenőrzés jelentős része nem török magánszemélyek vagy vállalatok kezében van. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a légitársaság és annak irányítása az oroszokhoz köthető - mondta a finn közlekedési hatóság vezetője. Finnország először március 25-én utasította el, hogy a Southwind a területére repülhessen, arra hivatkozva, hogy a céget de facto Oroszország irányítja, ami ellentmond az uniós szankcióknak.

Az Oroszországból induló járatokra összpontosító Southwind Airlinest 2022-ben alapították a törökországi Antalyában. Létrehozását az indokolta, hogy a teljes körű orosz inváziót követően számos török légitársaság megszüntette az Oroszországba irányuló járatokat, és csökkent az orosz légitársaságok által üzemeltetett járatok száma.

A 2022-es szankciók bevezetése után az orosz Nordwind Airlines légitársaság flottájának egy részét kivonták Oroszországból, és a Southwind Airlines flottájába kerültek át. Kitiltása előtt a Southwind többek között Németországba, Svájcba, Görögországba, Észak-Macedóniába és Olaszországba közlekedett, idén az Egyesült Királyságba is tervezett új járatokat.- írták Sorosék blogján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések