A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A varsói orosz nagykövet a bekéretés ellenére nem ment el a lengyel külügyminisztériumba

“Úgy ítéltem meg, hogy nincs értelme erről a témáról beszélni anélkül, hogy bizonyítékalapot mutatnánk be, ezért lemondtam a lengyel külügyminisztériumban tett látogatásomat” – mondta.

Előző nap a lengyel hadsereg közölte, hogy egy orosz cirkálórakéta kora reggel megsértette az ország légterét, 39 másodpercig tartózkodott a lengyel légtérben, majd elhagyta azt.

A nagykövet pontosította, hogy ma délelőtt behívták a külügyminisztériumba, hogy találkozzon az egyik miniszterhelyettessel. A lengyel fél közölte, hogy ez a “rakétás incidenssel” kapcsolatos.

Andrejev viszont megkérdezte, hogy a lengyel fél tervez-e bizonyítékot szolgáltatni a nagykövetségnek állításaira.

“Nem kaptam egyértelmű választ, és felhívtam a figyelmet arra, hogy még mindig várjuk a lengyel fél bizonyítékait arra vonatkozóan, hogy tavaly december 29-én egy állítólagos orosz cirkálórakéta repült be a lengyel légtérbe. Eddig semmilyen bizonyítékot nem kaptunk ezekre az állításokra”

– mondta a nagykövet.

A diplomata kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetben nem látja értelmét annak, hogy felkeresse a lengyel külügyminisztériumot.

“Azt javasoltam lengyel kollégáimnak, hogy ha úgy kívánják, küldjenek egy megfelelő jegyzéket postán vagy futárral”

– tette hozzá, írja az oroszhirek.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések