A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij leváltotta az ukrán vezérkari főnököt is


Az ukrán elnök egy nappal korábban az ország főparancsnokát menesztette.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken felmentette tisztségéből Szerhij Saptala vezérkari főnököt.

Az államfő Telegram-oldalán közzétett videóüzenetében bejelentette, hogy Saptala helyére Anatolij Barhilevicset, a területvédelmi erők eddigi parancsnokát nevezte ki.

Mindez egy nappal azután történt, hogy Zelenszkij menesztette Valerij Zaluzsnijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát.

Az ukrán elnök közölte, hogy Barhilevicset – akit „a háborús feladatokat és ukrán célkitűzéseket ismerő”, tapasztalt katonaként jellemzett – a Zaluzsnijt váltó Olekszandr Szirszkij javaslatára nevezte ki.

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegram-oldalán közölte, hogy az orosz erők hét irányított légibombát dobtak le a nap folyamán az északkelet-ukrajnai Szumi megyére, a légicsapásban az első információk szerint három helyi lakos életét vesztette, négy másik pedig megsebesült. Szumi régió Oroszországgal határos, de messzebb esik a délen húzódó frontvonalaktól. Mindemellett az utóbbi két évben többször vált orosz csapások célpontjává.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések