A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ursula von der Leyen méltatta a gazdákat, akik épp a döntéseik ellen tüntettek


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU-csúcstalálkozó végén találkozott az európai gazdák képviselőivel és ódákat zengett róluk. A kialakult helyzet ellenére azt is mondta: A gazdálkodók számíthatnak az európai támogatásra.  

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU-csúcstalálkozó végén találkozott az európai gazdák képviselőivel – írja az Euronews.

A mezőgazdasági termelők alapvető szerepet játszanak Európa gazdaságában és társadalmában, munkájuk nagyban hozzájárul élelmezésbiztonságunkhoz, sőt, életmódunkhoz is

– fogalmazott Ursula von der Leyen.

A lap arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság elnöke dicsérte a mezőgazdasági termelők rugalmasságát, utalva arra, hogy a mezőgazdasági termelékenység tavaly 13 százalékkal javult, és hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari export ugyanebben az időszakban 5 százalékkal nőtt.

A gazdálkodók számíthatnak az európai támogatásra – mondta Ursula von der Leyen.

Úgy néz ki, hogy az Európai Bizottság elnöke mindent megtesz annak érdekében, hogy fékezze a tüntető gazdák indulatait. Kedden a belga főváros vezetése a tüntetések miatt azt ajánlotta az autósoknak, hogy ne induljanak gépkocsival Brüsszelbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések