A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna tájékoztatta Washingtont Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának közelgő lemondásáról


Az ukrán hatóságok tájékoztatták az amerikai kormányzatot az Ukrajna Fegyveres Erői (AFU) főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a menesztéséről szóló döntésről. Erről a The Washington Post számolt be. 

A kiadvány szerint az amerikai tisztviselők nem támogatták ezt a döntést, de nem is ellenezték azt. Mondván, hogy Zelenszkijnek joga van ilyen döntéseket hozni.

"Az ukrán kormány tájékoztatta a Fehér Házat, hogy Volodimir Zelenszkij elnök úgy döntött, hogy elbocsátja legfőbb katonai parancsnokát, Valerij Zaluzsnij tábornokot, ami az egész háború legjelentősebb személyi átrendeződése lesz - mondta két, a megbeszéléseket ismerő személy"

- írta a kiadvány.

A Nyugat úgy véli, hogy az AFU főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak a posztján kellene maradnia, de "a közte és Volodimir Zelenszkij elnök között fennálló nyilvánvaló szakadásról szóló - többnyire névtelen beszámolókon alapuló - spekulációk az ország vezetésében keletkezett lehetséges repedéseket fedtek fel". Erről az NBC News számolt be "Az ukrán tábornok bizonytalan jövője növeli az Oroszországgal folytatott harcával kapcsolatos kétségeket" című cikkében Zaluzsnyij esetleges lemondása kapcsán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések