A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Túszejtés egy svájci vonaton, a rendőrség agyonlőtte a támadót


Késsel és baltával felfegyverkezve közel négy órán át túszként tartott fogva egy férfi csütörtök este Svájc egyik regionális vonatán 14 utast és egy mozdonyvezetőt, mielőtt a rendőrség agyonlőtte.

Eric Kaltenrieder főügyész sajtótájékoztatón elmondta, hogy a – helyi idő szerint – 22 óra 15 perckor végrehajtott rendőri akciót követően az utasok sértetlenül elhagyhatták a vonatot.

A gyanúsított egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt.

Az utasok a svájci fővárostól, Berntől mintegy 65 kilométerre nyugatra fekvő Essert-sous-Champvent megállóhelyen megállt vonatról riasztották a rendőrséget. A rendőrség közlése szerint a vonat ajtajai zárva voltak. Több mint 60 rendőr vette körül a szerelvényt. A túszejtővel tolmács segítségével – részben WhatsApp alkalmazáson keresztül – vették fel a kapcsolatot. A rendőrség nem közölte, hogy mit akart a férfi.

Végül akkor ragadták meg a lehetőséget a beavatkozásra, amikor az elkövető rövid időre eltávolodott a túszoktól. Robbanóanyaggal terelték el a figyelmét. A túszejtő ezután baltával támadt egy rendőrre, ő azonban agyonlőtte a támadót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések