A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Majdnem ámokfutást rendezett a családjában a szentgáloskéri késelő


– Nektek el sem kellett volna jönni, minek jöttetek? – förmedt a családtagjaira egy zömök, őszhajú férfi a Kaposvári Törvényszék folyosóján. 

Három fő van idézve, az te, te meg én! – mutatott körbe egy fiatalember, aztán vitatkozni kezdtek, hogy kellett-e jönniük, holott a fiatal férfi így dolgozni sem tud aznap. A vitát a bírónő döntötte el azzal, hogy az előkészítő ülésen nem kötelező a jelenlét, de sértettek jelen lehetnek.

Az 51 éves férfi 2022 novemberében elveszítette munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett szentgáloskéri otthonában. Ezután rendszeresen szidta és fenyegette a családtagjait. A vád szerint konyhakéssel a fia felé indult, és azzal fenyegette, hogy elvágja a torkát. Kergetni kezdte, majd többször megkísérelte megszúrni a menekülő fiút, akinek sikerült elhajolnia, és lenyomta a késelő karját. Közben az apa a lánya élettársát is megtámadta, aki a kislányát a karján tartva állt a kerítésnél. Végül a fiú ütötte ki a kést az apa kezéből egy felmosónyéllel, ezután érkeztek meg a rendőrök.

Az ügyész a vádlottra három év börtönbüntetést kért életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért. Ha a férfi beismerő vallomást tesz, akkor súlyosabb büntetést már nem kaphat, hangzott el az előkészítő ülésen. A férfi beszélt az ügyvédjével, aztán kijelentette, hogy nem ismeri el a bűnösségét, nem mond le a tárgyalás jogáról, és nem kíván vallomást tenni. Az ügyész indítványára a sértetteket, a tanúkat, és igazságügyi szakértőket hallgatnak majd meg márciusban. A vádlott arról érdeklődött, hogy marad-e a házi őrizetben, ezt fenntartotta a bíróság az első fokú ítéletig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések