A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elgázolta, majd sorsára hagyta a kerékpáros nőt az ittas sofőr


A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a külföldi férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt elütött egy szabályosan közlekedő kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.


Az évek óta Magyarországon élő autós 2022 júliusában, a késő esti órákban ittasan vezette a terepjáróját, bár lakóhelyéig indulási pontjától csak pár száz métert kellett megtennie. Ugyanebben az időpontban kerékpározott a sértett is a gyér forgalmú mellékúton kivilágított bicikliével. Az ittas sofőr a figyelmetlensége miatt nem az út vonalvezetését követve kormányzott, ezért ment neki a vele szemben, a közút jobb oldali szélén közlekedő biciklisnek. A kerékpáros már nem tudott kitérni a szabálytalanul közeledő gépkocsi elől. Az útpadkára zuhant, és 14 hét alatt gyógyuló, maradandó fogyatékossággal járó kéz- és csípőcsont töréses sérüléseket szenvedett.

Az autóvezető észrevette a balesetet, de megállás nélkül továbbhajtott, a súlyosan sérült nőhöz egy másik autós hívta a mentőket. Az ügyészség az időközben ismeretlen helyen tartózkodó vádlottal szemben a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések