A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rasszista támadás érte a Fradi olimpiai bajnok játékosát Bukarestben


Az FTC-Rail Cargo Hungaria 23–20-ra nyert vasárnap a Rapid Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában. A népligetiek a találkozót követően közleményt adtak ki, miután a vendégek beállója, az olimpiai bajnok Béatrice Edwige sírva fakadt a pályán az őt ért rasszista megnyilvánulások miatt. 

A mérkőzés telt ház előtt, kiváló hangulatban zajlott, a bukaresti klub végig korrekten járt el a rendezés során, a mérkőzés lefújása után azonban néhány hazai szurkoló rasszista megnyilvánulásokat tett Béatrice Edwige irányába.

„Az FTC minden rendelkezésére álló eszközzel és módon több mint egy évtizede folyamatosan küzd a kirekesztés minden formája ellen, ezért klubunk most kiáll sportolója mellett, elítéli a kirekesztés eme formáját, valamint megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben” – olvasható a Ferencváros honlapján megjelent közleményben.

Edwige a mérkőzés után azt mondta, hogy odament a meccs után az egyik szurkolóhoz, és megkérdezte tőle, mi a baja.

Azt mondta, nem volt semmi, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Semmi bajom a Rapid-drukkerekkel, mert csak egy egyénről van szó, egy buta emberről. Sem a kézilabda, sem én nem érdemlem meg ezt. Remélem, hogy soha többet nem teheti be a lábát a csarnokba. Nem érdemli meg, hogy Rapid-szurkolónak nevezze magát

– tette hozzá Edwige, akiből a lefújás után kitörtek az érzelmei.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések