A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: az Ukrajnában élő magyarok vissza akarnak térni történelmi földjükhöz


Az orosz elnök elmondása szerint egyszer sem beszélt Orbán Viktorral a történelmi régióról.

„Ukrajna egy mesterséges állam, amelyet Sztálin akaratából alakítottak ki” – jelentette ki a Tucker Carlsonnak adott, péntek éjfélkor megjelent interjújában Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök kifejtette saját történelem-interpretációját: 1922-ben, a Szovjetunió megalakulásakor a bolsevikok megkezdték a Szovjetunió építését, és létrehozták a korábban soha nem létező Szovjet-Ukrajnát. Az újonnan létrehozott Ukrán Szovjet Köztársaságnak adtak át olyan területeket, amelyek soha nem voltak Ukrajna részei, és mégis az Ukrán Szovjet Köztársaság részévé tették őket.

Ezek közé a területek közé tartozott a Fekete-tenger vidéke is, amelyet Nagy Katalin uralkodása alatt foglaltak el, és amelynek semmiféle történelmi kapcsolata nem volt Ukrajnával.

A második világháború után Ukrajna a háború előtt Lengyelországhoz tartozó területek mellett megkapta a korábban Magyarországhoz és Romániához tartozó területek egy részét is.

Az amerikai politikai kommentátor nem volt rest azt sem megkérdezni Putyintól: igényt tarthat-e Magyarország Kárpátaljára.

„Mondta Orbán Viktornak, hogy megkaphatja Ukrajna egy részét?” – kérdezte Carlson.

„Soha. Soha nem mondtam neki. Egyetlen egyszer sem. Még csak nem is beszélgettünk erről. De azt biztosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni a történelmi országukhoz”

– mondta az orosz elnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések