A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párizsi késelő migráns: „Gyűlölök minden franciát”


Franciaországot hibáztatta az afrikai országok elszegényedéséért az a férfi, aki szombaton késsel támadt járókelőkre Párizsban, és arról beszélt, hogy gyűlöl minden franciát. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel történt késeléses incidensben. A párizsi rendőr-főkapitányság közlése szerint az elkövetőt őrizetbe vették. 

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta. A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. A férfit most a rendőr-főkapitányság pszichiátriáján kezelik. 

A férfi a nyomozóknak azt mondta, hogy február elsején érkezett Olaszországból Párizsba kifejezetten azzal a céllal, hogy támadást hajtson végre, mert embereket akart ölni, de nem volt vallási indítéka. Meghallgatása során Franciaország gyarmattartó múltját emlegette, írta a Le Parisien. 

Arról a Modernity hírportál számolt be, hogy a támadó korábban több bejegyzést is közzétett a közösségi oldalán, amelyekben úgy fogalmazott,

„Gyűlölök minden franciát.” Azt is elmondta, hogy minden probléma ezen a bolygón a nyugatiak miatt van. 

A késelő a videóiban Franciaországot hibáztatta az afrikai országok elszegényedéséért, és azt mondta, hogy a franciák le fogják aratni azt a vihart, amit évek óta vetnek. 

Annak ellenére, hogy a nyomozók elismerik, hogy a támadó szalafista tartalmakat posztolt, a hatóságok szerint az eset nem terrorizmus, mert nem kiabált semmi vallásosat a támadás során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések