A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Osztrák EP képviselő: a milliárdos EU támogatások az ukrán oligarchákhoz kerülnek


Az Európai Unió úgy döntött, hogy 50 milliárd eurós segélycsomagot nyújt Kijevnek, miközben jól tudja, hogy Ukrajna az egyik legkorruptabb európai ország, és hogy az ukrán oligarchák visszaélhetnek az uniós pénzekkel – mondta Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációjának vezetője a Heute című lapnak.

“Egy uniós tanácsi határozat alapján most újabb 50 milliárd [eurónyi] segélyt fogunk Ukrajnába irányítani, holott tudjuk, hogy Ukrajna az egyik legkorruptabb ország, és hogy oligarchák használják fel a pénzeket”

– hangsúlyozta az osztrák európai parlamenti (EP) képviselő.

"Mindannyian látjuk a Maybach autókat, a Q7-et, a Q8-at, a Mercedes G-osztályokat, amint Bécsen át hajtanak – amikor látom ezeket az autókat a 250 000 eurós és felfelé eső árkategóriában, Aztán azt gondolom magamban, hogy ez nem az a klasszikus, védelemre szoruló ember, aki egy Ringstrasse-i szállodában várja a háborút. Ez az én személyes véleményem a dolgokról." - tette hozzá.

Vilimsky "az első, aki megérti, ha idősek jönnek be az országba; nők, betegek" - akkor "senkinek nincs ellene" - mondja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések