A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Netanjahu: meg kell szüntetni az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségét


Az izraeli elnök szerint a Hamász iszlamista terrorszervezet beszivárgott az UNRWA-ba.

Elérkezett az ideje, hogy a nemzetközi közösség és maga a világszervezet is megértse, meg kell szüntetni az ENSZ palesztinokat segélyező ügynökségének (UNRWA) megbízatását – jelentette ki szerdán este Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A palesztin menekültek ügyének megőrzésére törekszik. Az UNRWA helyébe más ENSZ-ügynökségeket, illetve más segélyszervezeteket kell helyeznünk, ha meg akarjuk oldani a gázai problémát, ahogy azt elterveztük

– fűzte hozzá az izraeli miniszterelnök.

Mint mondta, a Hamász iszlamista terrorszervezet beszivárgott az UNRWA-ba. Megjegyezte, hogy mindezt mély sajnálattal mondja, mert Izrael azt szeretné, ha az ENSZ ügynöksége pártatlan és hasznos szervezet legyen a segélyezésben. Az UNRWA nem ilyen, így olyan szervezetnek kell felváltania, amely teljesíti a célul tűzött feladatot – tette hozzá. 

Több ország, köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország és Kanada is felfüggesztette az UNRWA támogatását, miután izraeli vizsgálatok szerint az ügynökség több munkatársa közvetve vagy közvetlenül részt vett a Hamász Izrael elleni terrortámadásában tavaly október 7-én.

Az ENSZ fő humanitárius szervezeteinek vezetői mindemellett arra kérték a nemzetközi közösség tagjait, hogy folytassák az UNRWA  finanszírozását, amely a humanitárius segélyezés gerincét adja a Gázai övezetben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések