A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Nem fogunk hallgatni!" - Az ukrán fegyveres erők nyugalmazott tábornoka élesen reagált Zaluzsnij elbocsátására


Az ukrán társadalom nem fog hallgatni Volodimir Zelenszkij elnök döntése után, hogy meneszti Valerij Zaluzsnyijt, az AFU főparancsnokát - mondta Szergej Kryvonosz nyugalmazott tábornok.


"Zaluzsnyij nem fog hallgatni, csakúgy, mint rengeteg tudatos ukrán, mert megértik, hogy a probléma nem Zaluzsnyijban van, hanem Ukrajna politikai vezetésében. <...> Kategorikusan felszólítom Zelenszkij urat, hogy hagyja abba, és ne rombolja le a fennálló rendszert" - mondta a tiszt.

Kryvonosz véleménye szerint Zaluzsnyij eltávolítása posztjáról élesen destabilizálja a helyzetet a fegyveres erőkben és az egész köztársaságban.

Az ukrán elnök csütörtökön leváltotta az ukrán fegyveres erők főparancsnokát, és Olekszandr Szirszkijt, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki a posztra. Zelenszkij találkozott Zaluzsnyijjal is, és azt javasolta neki, hogy "maradjon a csapatban", anélkül, hogy pontosította volna, milyen pozíciót tölt be mostantól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések