A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leáll Németország – sztrájk lesz pénteken is


Újabb fennakadások lesznek a közlekedésben Németországban. A buszok és a vonatok nem járnak, repülőjáratokat is töröltek. 

Több ezer járatot töröltek Németországban csütörtökön a biztonsági személyzet sztrájkja miatt. A berlini, hamburgi, kölni, hannoveri és másutt található repülőterekről nem szálltak fel az utasokat szállító gépek. Tizenegy repülőtéren volt sztrájk: a legnagyobbon, Frankfurtban csak a tranzitjáratoknál működtek a biztonsági ellenőrzések.

Az ARD jelentése szerint a sztrájk csaknem kétszázezer utast érintett. 

A forgalom normalizálódása ott pénteken várható. 

A reptéri munkabeszüntetés után pedig megkezdődik a helyi közfuvarozók sztrájkja.

Mintegy nyolcvan városban és szinte az összes német államban leállítják a helyi tömegközlekedést pénteken – a buszok, a metrók ​​és a helyi vonatok sem közlekednek.

Csak Bajorországban nem lesz sztrájk. A sztrájkot a Verdi szakszervezet szervezi, miután több mint 130, mintegy kilencvenezer alkalmazottat foglalkoztató helyi közlekedési vállalatnál kudarcot vallottak a magasabb bérekről szóló tárgyalások, amelyeken jobb munkakörülményeket szerettek volna elérni, így azt is, hogy a heti 35 órás munkaidőhöz teljes fizetés járjon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések