A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

EP-képviselő: Kárpátalja tartozhatna Szlovákiához is


A szlovák politikus szerint a kárpátaljai lakosság egyszer felteszi a kérdést, szeretne-e Volodimir Zelenszkijhez és a tengerentúli tanácsadókhoz tartozni, vagy inkább Szlovákiához, amelyhez kulturálisan nagyon közel áll.

Ha a jövőben Ukrajna egyes régióinak lakossága más államok részévé kíván válni, Szlovákiának támogatnia kell a demokratikus akaratot – mondta az orosz Izvesztyijának Milan Uhrik szlovák EP-képviselő.

Megjegyezte,

nem is olyan rég Kárpátalja a Szlovák Köztársasághoz tartozott, és a mai napig kulturálisan nagyon közel áll Szlovákiához.

Kérdés persze, hogy a lakosság továbbra is Volodimir Zelenszkij kormányához és a tengerentúli tanácsadóihoz akar-e tartozni, esetleg egy másik ország részévé válni. Talán egy nap az emberek felteszik maguknak ezt a kérdést – elmélkedett a politikus, aki hangsúlyozta, Pozsony elsősorban a háború békés, tárgyalásos rendezését támogatja.

Ukrajna felosztásával kapcsolatban számos sajtóhír jelent meg az elmúlt hónapokban, és a Tucker Carlsonnak adott interjúban Vlagyimir Putyin is leszögezte, hogy a Kárpátalján élő magyarok szerinte vissza akarnak jutni a történelmi országukhoz, igaz, erről ő személy szerint soha nem beszélt Orbán Viktorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések