A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Endre bácsi csak egy megtévedt ember” - Elutazott a kegyelemben részesített igazgatóhelyettes


„Itt biztosan nem dolgozik majd tanárként, de úgy hallottuk, nem is akar. Azt beszélik, vissza akar költözni Erdélybe, ahonnan a családja származik, ahol a nagyszülei is tanárok voltak” - mondta el a Blikknek egy bicskei férfi. 

A lap munkatársai a Fejér vármegyei városban azt tapasztalták, hogy a legtöbben nem akarnak beszélni az ügyről. A helyben csak „Endre bácsiként” ismert korábbi igazgatóhelyettest több év börtönre ítélték, mivel segített főnöke pedofilügyeinek eltussolásában. Ám Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette. 

„Egyszer hibázott, pont a jósága miatt, egy valóban vétkező barátját próbálta menteni, de soha nem bántott egy gyereket sem. Nem csodálom, hogy visszavonult, elege lett az őt ért zaklatásokból (...) A feleségétől tudtuk, hogy Endre bácsit megviselte nagyon a börtön, a büntetés, ő nem ilyen, egész életében csak segített másokon, ez lett a veszte. Örültünk, hogy nyáron hazajöhetett. Nem kérdeztük az elmúlt évekről, ő meg nem beszélt róluk.” - mondta el a férfi egyik szomszédja.

K. Endrét is kereste a Blikk, ám hiába csengettek hosszabban, senki sem nyitott ajtót. Egyik ismerőse azt állítja, hogy a korábban köztiszteletben álló igazgatóhelyettest megvezették. „Bízott abban, hogy a kollégáját, barátját alaptalanul vádolják, az igazgatónak hitt, nem a gyerekeknek, emiatt próbálhatta meg a sértett fiatalokat új vallomások megtételére rábírni. V. Jánost is ismeri mindenki Bicskén, a kisváros egy emberként döbbent le, amikor megtudtuk, mi történt a kastélyban. Váltottunk néhány szót még a mostani botrány kirobbanása előtt, azt mondta, a börtön mellett sokkal jobban megviselte, hogy csalódott egy régi barátban. Olyan emberért követett el jogsértést, aki az egyik legmocskosabb dolgot művelte tanárként. Ráadásul hívő ember, így még nehezebb neki ezt az egészet helyre tenni” - magyarázta. 

K. Endre egyébként elutazott Bicskéről. A lap utolérte feleségét, aki nem akart nyilatkozni. A család szerint azonban örültek a kegyelmi döntésnek, ám annak körülményeit magánügynek tekintik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések