A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elbontotta a Karmelita előtti kordont a Momentum és a Sándor-palota elé vitte


A Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a köztársasági elnök hivatala elé. 

A vasárnapi akció itt nem ért véget, mert „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtti kordonra. A párt közleményben azt írja, azért tették mindezt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet.

A párt akciójának előzménye, hogy Novák Katalin kegyelemet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben. A volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A korábbi igazgatóhelyettest végül első- és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték.

„A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért” – mondta a Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője vasárnap a Sándor-palotánál.  Hozzátette,  Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése, és lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben. Kifejtette azt is, hogy a Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet.


Nincs kegyelem a pedofiloknak és bűntársaiknak - kordonbontás Novák Katalin hivatalánál

Posted by Momentum Mozgalom on Sunday, February 4, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések