A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnökről


„Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött. Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött, egy pillanatig sem betöltve a köztársasági elnök valós szerepét” – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, miután Novák Katalin bejelentette: lemond a köztársasági elnöki tisztségről.


Azért, hogy ez ne történhessen meg újra, azt kezdeményezi a DK, hogy ne az Országgyűlés, hanem a választópolgárok döntsenek az új köztársasági elnök személyéről. Ehhez törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek. A közvetlen köztársaságielnök-választás költségeinek minimalizálásáért pedig azt javasolják, hogy ez a választás is június 9-én, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben legyen.

Ezzel párhuzamosan pedig aláírásgyűjtést is indítanak a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, hogy minél több magyar ember támogatását szerezzük meg. „Nem szabad megengedni Orbánnak, hogy ismét ő válasszon”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések