A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Davis Kupa - Német továbbjutás Tatabányán


Valkusz Máté két szettben kikapott Jan-Lennard Strufftól szombaton a Tatabányán zajló Magyarország-Németország tenisz Davis Kupa-selejtező negyedik mérkőzésén, így a vendégek 3-1-es összesítéssel megnyerték a párharcot, és továbbjutottak a világdöntőbe. 

Az 1-2-re álló párharc a két első számú játékos, azaz Marozsán Fábián és Struff összecsapásával folytatódott volna - annak a tudatában, hogy német siker esetén véget ér a csata, magyar diadalnál pedig jöhet az utolsó felvonás Fucsovics Márton és Dominik Koepfer főszereplésével. Nagy Zoltán kapitány azonban változtatott a felálláson, és Marozsán helyett - aki saját bevallása szerint nincs élete formájában - Valkuszt küldte pályára.

A világranglistán 213. magyarnak viszont nagyon is jól megy mostanában, ugyanis januárban a selejtezőből indulva életében először feljutott élete első Grand Slam-főtáblájára az Australian Openen, ahol négy szettre kényszerítette a top 50-es ausztrál Max Purcellt.

Tatabányán viszont még nehezebb feladat várt rá az őt 189 hellyel megelőző Struff személyében, aki ugyanakkor pénteken játszmát sem nyert Fucsovics Márton ellen.

Első találkozójukon a 25 esztendős Valkusz öt gémen át állta a sarat, de ekkor nyolc évvel idősebb riválisa már kihasználta harmadik bréklabdáját, majd 5:2-re elhúzott. Struff egyre inkább "elengedte a kezét", mindenhonnan tüzelt, és sorozatban három ásszal lezárta a 31 perces szettet.

A folytatásban a hazaiak volt junior világelsője 2:2 után került ismét brékhátrányba, majd az ellenfél tovább ütötte az ászokat, aztán 2:4-nél - Valkusz negyedik kettős hibáját követően - megint elvette az elbizonytalanodó magyar szerváját. Innentől már nem volt kétséges, ki lesz a győztes, Struff magabiztosan lezárta a találkozót, amely 59 percig tartott.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis Kupa-bajnok németek tehát továbbjutottak a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív ősszel.

A magyar válogatott sorozatban ötödször selejtezett a fináléba jutásért, s ezekből egyszer, 2018-ban jött össze a világdöntő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések