A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csalás: csak egy szemtanúnak fizetett a károkozó autós


Egy áruházi parkolóban lett csalás áldozata egy férfi tavaly szeptember 14-én Orosházán – közölték a rendőrségen.


Amikor leparkolt, véletlenül meghúzta a mellette várakozó kocsit. Még ki sem szállt az autóból, amikor egy férfi már kopogott is az ablakon, és előadta neki, hogy a testvére járgányában okozott kárt. Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni.

A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítón keresztül rendezi a javítás költségét. Ugyanakkor az idegen ragaszkodott ahhoz, hogy készpénzben tegyék meg mindezt. A hibázó autós 270 ezer forintot fizetett az ismeretlennek, ám végül kiderült, hogy valójában nem is a károsultnak, hanem csak egy szemtanúnak.

Nem sokkal később ugyanis a károkozó autós felesége meglátta, hogy az egyik internetes közösségi oldalon a sérült kocsi tulajdonosa keresi a másik felet, akivel rendezhetné a kárát. A férfi azonnal jelentkezett a valódi károsultnál, és feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök kiderítették, hogy a férfi kinek fizetett, és az őt átverő 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések