A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

2000 traktor Frankfurtban - A feldühödött gazdák blokkolják Németország legnagyobb repülőterét


Bild: Felszállnak a gépek - de több ezer ember nem tud eljutni Németország legfontosabb repülőterére! 

A német lap szerint: szombat, reggel fél hétkor, egy erdős területen, a frankfurti repülőtér mellett (Hessen) legelöl egy traktor áll, rajta a felirat: "Traffic light deselection", mögötte számtalan lámpa és fülsiketítő dudakoncert. A hétvégi legnagyobb gazdatüntetés előtti bejelentés:

"Lezárjuk azokat az utakat, amelyeket a rendőrség nem zár le".

A repülőtér fő megközelítési útvonalai az A3 és A5 autópályákon (Zeppelinheim csomópont) keresztül, valamint a B 43-as repülőtéri körgyűrű le van zárva.

"A frankfurti repülőtértől északra, az óramutató járásával ellentétes irányban nyugat felé a repülőtér körül Mörfelden keresztül a Cargo-City-Südig, majd egy U-kanyar után az óramutató járásával megegyező irányban vissza. A körút Schwanheim irányában ér véget" - magyarázta a Hesseni Gazdaszövetség a tervezett útvonalat.

A frankfurti rendőrség már előre figyelmeztetett az "X"-en (korábban Twitter): "A látogatók használják a tömegközlekedést!".

A délutáni órákig fennakadások várhatók.

A blokádban akár 2000 gazda is részt akar venni traktorjaival.

A gazdák tiltakozása a mezőgazdasági gázolajra vonatkozó adó-visszatérítések lejárta ellen irányul.

Az utasok számára pedig máris jön a következő sztrájk-sokk: vasárnap és hétfőn a Lufthansa utazási leányvállalatának, a "Discover Airlines"-nak utasainak járattörlésektől kell tartaniuk. A "Cockpit" pilótaszövetség ugyanis sztrájkol - írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések