A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Ukrajna nem számít a Nyugat hosszútávú segítségére


Ukrajna nem számít arra, hogy hosszú távon is biztosan fennmarad a Nyugat támogatása, ezért jelentős hadiipar-fejlesztés indul és Kijev licenceket kér az Egyesült Államoktól ahhoz, hogy helyileg is gyárthasson olyan fegyvereket, melyeket eddig Washingtontól kaptak meg – erről maga Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszélt.

Az elnök azt mondta: az amerikai belpolitikai viták ellenére továbbra is reméli, hogy az Egyesült Államok megadja Ukrajnának a védekező háború folytatásához szükséges nehézfegyvereket, de „van B-tervük” arra az esetre, ha ez mégsem így lesz – írja a Portfolio. 

Az elnök arról beszélt: Ukrajna jelentős hadiipari bázissal rendelkezik ahhoz, hogy a háborúban használt fegyvereket maguk is gyártsák, és így is fognak tenni, ha a Nyugat nem hajlandó nekik továbbra is fegyvereket szállítani.

Az ukrán vezetés az Egyesült Államoktól kérne fegyverlicenceket és terveket, hogy modern technikai eszközöket tudjon gyártani. Zelenszkij úgy véli: Ukrajna képes lenne egyéb fegyverek mellett modern légvédelmi rendszereket, rakétákat, tüzérségi eszközöket is gyártani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések