A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára a szövetségesek


Az olasz védelmi miniszter ugyanakkor már arról beszél, hogy „eljött annak az ideje, hogy a diplomácia kikövezze a béke útját”.

Ahogy arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Vilniusban megkezdte az Ukrajnával szoros szövetségben álló balti országokba szervezett, előre be nem jelentett körútját.

A régióban tett látogatása során az ukrán elnök arra összpontosít, hogy a nyugati szövetségesek háborús fáradtsággal kapcsolatos aggályait csitítsa, és további pénzügyi, illetve katonai segítséget szerezzen.

A Reuters arról számolt be, hogy Zelenszkij Gitanas Nauseda, a litván elnökke folytatott egyeztetését követően kijelentette,

Kijevre nem nehezedik nyomás a szövetségesek részéről, annak kapcsán, hogy hagyjon fel az Oroszország elleni harccal.

„A médiában különböző felvetések hangzanak el, mindet elolvastam” – mondta az ukrán elnök a Nausedával közös sajtótájékoztatón. Majd azzal folytatta, „úgy gondolom, hogy partnereink hivatalosan még nem állnak készen arra, hogy ilyen jelzéseket adjanak nekünk. Legalábbis személyesen még nem hallottam tőlük ezt" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

A lap ugyanakkor idézte az olasz védelmi minisztert, aki arról beszélt nemsokkal a litván egyeztetések előtt Rómában, hogy "eljött annak az ideje, hogy a diplomácia kikövezze a béke útját”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések