A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij felkérte Svájcot, hogy szervezzen békecsúcsot Ukrajnával kapcsolatban


Volodimir Zelenszkij felkérte Svájcot, hogy szervezzen békecsúcsot Ukrajnával kapcsolatban – közölte Viola Amherd svájci elnök, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Zelenszkij megkérdezte tőlem, hogy Svájc is szeretne-e magas szintű békecsúcsot szervezni….. és én megerősítettem, hogy készen állunk egy konferencia megszervezésére” – mondta Amherd egy berni sajtótájékoztatón.

Korábban Volodimir Zelenszkij irodavezetője, Andrij Jermak azt mondta, hogy Kijev csúcstalálkozót akar tartani az ukrán “békeformula” jóváhagyására, amit azonban a teljes Globális Dél elutasított.

A Kijev által kidolgozott és népszerűsített “békeformula” megköveteli Ukrajna területi integritásának helyreállítását, euroatlanti biztonsági garanciák nyújtását és egy különleges bíróság felállítását az Oroszországnak tulajdonított “háborús bűnök” kivizsgálására.

Volodimir Zelenszkij “békeformuláját” Moszkvában a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak tartják.

Moszkva többször jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta azok tilalmát. A Nyugat folyamatosan tárgyalásokra szólítja fel az Oroszországi Föderációt, amire Moszkva készségét mutatja, ugyanakkor a Nyugat figyelmen kívül hagyja Kijev folyamatos elutasítását. Korábban a Kreml közölte, hogy nincsenek meg a feltételei annak, hogy az ukrajnai helyzet most békésen rendezzék, Oroszország számára abszolút prioritás a különleges hadművelet céljainak elérése, ez jelenleg csak katonai eszközökkel lehetséges. A Kreml szerint az ukrajnai helyzet békés irányba mozdulhat el, ha figyelembe veszik a tényleges helyzetet és az új realitásokat, Moszkva minden követelése ismert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések