A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zavar: Biden egy olyan nővel fotózkodott, aki ott sem volt


Biden azt állította, hogy egy nővel fotózkodott, akiről kiderült, hogy éppen egy másik államban tartózkodott.

Joe Biden amerikai elnök elárulta, hogyan készített egy rendezvényen fotót egy olyan nővel, aki akkor egy másik államban tartózkodott.

"Deborah Ross kongresszusi képviselőnőt szeretném megemlíteni. Hol van Deborah? Épp most fotózkodtam vele..."

- mondta Biden egy Észak-Karolina államban tartott rendezvényen.

Aztán rájött, hogy a nő nem is lehetett ott... Az amerikai elnök azonnal tisztázta, hogy az általa megnevezett nő nem tudott részt venni az eseményen, mert Washingtonban tartózkodik. 

"Ó, valójában nem lehetett itt. Ez nem igaz. Összezavarodtam...."

- nyögte ki Biden.

Biden az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke a nyilatkozatai során többször is fenntartásokat és zavart keltett. Október végén például Biden rosszul fogalmazott, amikor Abd el-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök helyett a palesztinoknak mondott köszönetet a Gázába irányuló humanitárius segélyek eljuttatásában végzett munkájáért.  Az amerikai elnök korábban tévesen a Grand Canyont a világ "kilenc" csodája egyikének nevezte. Áprilisban Biden összekeverte Irakot és Iránt, miközben a fia katonai szolgálatáról beszélt. Ugyanebben a hónapban az amerikai elnök az írországi Dundalk városának egyik bárjában beszélve összekeverte az új-zélandi rögbicsapat "népszerű" nevét az Írországban elítélt brit félkatonai szervezettel, amely az ír függetlenségi háborúban Nagy-Britannia oldalán harcolt. Márciusban Biden egy hurrikán sújtotta városban tett látogatása során keverte össze a neveket. Szintén márciusban az amerikai vezető összetévesztette Kanadát Kínával, ami nevetésre és tapsra késztette a kanadai parlamentet, amely előtt beszélt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések