A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vologyin: a Nyugatnak el kell ismernie, hogy náci rezsimet támogat Ukrajnában, amely saját hadifoglyait ölte meg


Az amerikai és a német törvényhozóknak végre rá kell jönniük, hogy azzal, hogy fegyvereket küldenek Kijevnek, egy náci rezsimnek támogatnak, amely tudatosan megölte saját hadifoglyainak tucatjait – mondta szerdán Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke. 

A törvényhozó megjegyzései nem sokkal azután hangzottak el, hogy az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az Ukrajnával határos Belgorodi területen lezuhant egy IL-76-os teherszállító repülőgép, amely 65 fogságba esett ukrán katonát, valamint a személyzet és a kísérő személyzet több tagját szállította. A katonákat a térségbe szállították, hogy kicseréljék őket – közölték a tisztviselők.

Andrej Kartapolov orosz parlamenti képviselő azt állította, hogy Kijev tudott a közelgő cseréről és a repülési útvonalról, de mégis megtámadta a gépet. Kijelentette, hogy az IL-76-ost három rakéta lőtte le, amelyeket vagy egy amerikai Patriot, vagy egy német gyártmányú IRIS-T légvédelmi rendszerből lőttek ki, és azt közölte, hogy további fogolycserékről egyelőre szó sem lehet.

A tragédiát kommentálva Vologyin azt tanácsolta az orosz parlamentnek, hogy fogalmazzon meg egy felhívást az amerikai kongresszushoz és a német Bundestaghoz, hogy ezek a törvényhozók “végre megértsék, kit finanszíroznak”.

“Ez egy náci rezsim, amelyet Biden, Macron, Scholz táplál… meg kell érteniük a felelősségüket” – tette hozzá, sürgetve a nyugati törvényhozókat, hogy vonják felelősségre az említett vezetőket.

Vologyin azt állította, hogy Kijev saját csapatait lőtte le repülés közben: “Anyáik, feleségeik és gyermekeik vártak rájuk. Amerikai és német rakétákkal megölték a pilótáinkat is… védtelenül, akik humanitárius küldetésen voltak”.

Oroszország többször is elítélte a nyugati fegyverszállításokat Ukrajnának, azzal érvelve, hogy azok csak meghosszabbítják a konfliktust. Moszkvai tisztviselők azt is elmondták, hogy Kijev aktívan használja a nyugatról szállított lőszereket a polgári infrastruktúra célba vételére mind Donbasszban, mind máshol.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések