A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vlagyimir Putyin: Hamarosan megkérdőjeleződik az ukrán államiság


Az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott az orosz–ukrán háborúban, és ha ez így folytatódik tovább, akkor Ukrajna államisága hamarosan megkérdőjeleződik – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt.

Putyin szerint ha az ukrán fél nem vetette volna el a béketárgyalásokat, amivel ismételten bebizonyította függőségét, már vége lenne mindennek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata lehetetlen követelményeket támaszt a tárgyalásoknak – mondta, és lehetetlennek nevezte az orosz nép legyőzését.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy az ukrán fél elutasította a tárgyalásokat, noha Moszkva és Kijev már megállapodott.

Egy nappal később az összes megállapodást a szemétbe dobták

– fogalmazott.

Felidézte, hogy az ukránok most már nyíltan beismerik, hogy már épp készültek elfogadni a béketervet, amikor megérkezett Boris Johnson akkori brit miniszterelnök, és rábeszélte őket, hogy ne hajtsák végre ezeket a terveket.

És egyenesen azt mondják az ukránok, hogy ha belementek volna, akkor már régen, másfél évvel ezelőtt vége lett volna mindennek – mutatott rá Vlagyimir Putyin elnök.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország mindig is megvédte érdekeit, és most is ezt fogja tenni az orosz–ukrán háborúban. Ugyanakkor – folytatta – a Szovjetunió összeomlása után a nacionalista eszmék erősebbnek bizonyultak a szomszédos köztársaságban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések