A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vitézy Dávid elindul a főpolgármesterségért - 16 %-on áll


A Válasz Online állítja....


December eleje óta lebeg Vitézy Dávid BKK-alapító, egykori közlekedési államtitkár esetleges főpolgármester-jelöltsége. „Vannak beszélgetések Vitézy Dáviddal, de ezek nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemlegesen tájékoztatásra adna okot” – mondta akkor Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Most január vége van, és a halmazállapot mintha változna. A Válasz Online birtokába került egy LMP által rendelt kutatás, eszerint Vitézy Dávid, noha még csak nem is jelölt, máris 16 százalékon áll a főpolgármesteri versenyben. Karácsony Gergely főpolgármester 38, a fideszes Sára Botond fővárosi főispán 18 százalékon áll. A Fidesznek ugyanakkor még nincs hivatalos jelöltje, Orbán Viktor márciusra ígérte a megnevezését.

Az LMP szerint, bár nagy a különbség Karácsony és Vitézy között, az egykori államtitkár mégis nyerhet, novemberben egy hasonló felmérésben ugyanis csak 9 százalékon állt.

A lap szerint az eredmény ismeretében „most már szinte biztos”, hogy Vitézy elindul, és az LMP és civil szervezetek listáját vezeti majd. Ha úgy vesszük, Vitézy már a kampányát is elindította, hiszen a Budapest-bérlet vagy a MÁV ügyében Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, a járatritkítással kapcsolatban Karácsony Gergellyel akaszkodott össze.

És hogy miért nem jelentette be Vitézy máris az indulását? A Válasz Online szerint meg akarják várni a Fidesz jelöltállítását, el akarják kerülni ugyanis azt a helyzetet, hogy, bár nincs rá nagy esély, a Fidesz is Vitézyt támogassa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések