A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ursula hamarosan bejelentheti újraindulását az EB vezetéséért


A hírek szerint Ursula von der Leyen megpróbálkozik a folytatással az Európai Bizottság élén. A Politico németországi értesülései szerint a magyarellenes politikus február 19-én Berlinben jelentheti majd be, hogy ismét megpályázza a kvázi az EU kormányaként is emlegetett testület vezetését.

Február 19-én ülnek össze Von der Leyen pártjának, a CDU-nak a vezetői a német fővárosban, s a brüsszeli lap névtelen forrásai szerint ez kiváló alkalom lesz a bejelentésre - írja a hír tv.

Ismeretes, a legutóbbi, 2019-es EP-választás után nagy viták voltak az EB tisztségeinek elosztása körül, az úgynevezett csúcsjelölt, a szintén néppárti Manfred Weber (azóta az EPP elnöke) azonban „elhasalt” a francia-magyar ellenálláson, így lett végül kvázi kompromisszumos befutó a volt német hadügyminiszter. 

A szerdai, a magyar uniós források egy részének feloldásáról szóló vitában a bizottsági vezető alighanem a balliberális, Orbán-ellenes tábornak tett gesztust, amikor egyértelmű, korábban letagadott feltételeket támasztott a további folyósítás tekintetében. Ez azért fontos, mert az EB elnökét majd az EP választja meg, aminek az összetétele aligha egyezik majd a mostanival, ám átfedések bizonyosan lesznek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések