A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ungváron megkezdődtek a tárgyalások


Hétfőn, január 29-én Ungváron kezdődött Andrij Jermak és Dmytro Kuleba, valamint Szijjártó Péter magyar külügyminiszter találkozója.


Erről Andrej Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője számolt be Telegram-csatornáján.

"A kapcsolatok kiépítésén dolgozunk, őszinte és konstruktív párbeszédre van szükségünk. Készen állunk" - írta az Elnöki Hivatal vezetője.

"Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyar közösség visszanyerje korábbi jogait" - nyilatkozta Szijjártó Péter ukrajnai látogatásáról.

Úgy vélik, hogy ez a találkozó Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásának előkészítése lehet.

Emlékeztetünk arra, hogy Orbán Viktor közölte: elfogadta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását egy kétoldalú találkozóra "valamikor a jövőben". A magyar miniszter szerint Zelenszkij felajánlotta neki, hogy találkozzanak és "tárgyaljanak" - írja a Strana.

Szijjártó Péter az alábbiakat posztolta a Facebookon:

Viktor Mikita kormányzó teljesen új szemléletet hozott Kárpátaljára: a megbékélés kultúráját képviseli annak érdekében, hogy ukránok és magyarok egymás mellett békében élhessenek. Mi szeretnénk javítani Ukrajna és Magyarország együttműködését, ezért is jó, hogy a Kormányzó már a záhonyi határnál csatlakozik a delegációhoz.

Viktor Mikita kormányzó teljesen új szemléletet hozott Kárpátaljára: a megbékélés kultúráját képviseli annak érdekében,...

Posted by Szijjártó Péter on Monday, January 29, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések