A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnának fogy a lőszere, állítja az amerikai szenátus


Kijev kifogy a munícióból az Ukrajnának nyújtandó segélyre vonatkozó fehér házi kérelem jóváhagyásának késlekedése miatt - jelentette ki Chuck Schumer, a kongresszus felsőházának demokrata többségű frakcióvezetője.

"Az ukránok kifogytak a munícióból. Egy megfigyelő szerint minden körülbelül öt lövésre, amelyet az oroszok rájuk lőnek, csak egy viszonzó sortüzet tudnak leadni"

- mondta a szenátusban tartott beszédében.

Schumer hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem nézheti tétlenül a jelenlegi helyzetet.

Ugyanakkor előző nap azt mondta, hogy a szenátorok az elmúlt napokban előrelépést értek el a szenátorok az amerikai határvédelem megerősítéséről és a migrációs törvények szigorításáról szóló megállapodásról szóló tárgyalásokon, cserébe azért, hogy támogassák Joe Biden amerikai elnök Kijevnek szánt segélykérelmét.

Egy kongresszusi forrás a RIA Novosztyinak elmondta, hogy folytatódnak a törvényhozók tárgyalásai a határvédelem szigorításáról és az Ukrajnának szánt források elosztásáról, de áttörés eddig nem történt.

Az amerikai kongresszus nem értett egyet a Fehér Ház azon kérésével, hogy továbbra is támogassák Kijevet, és a kormányzat közölte, hogy a törvényhozók jóváhagyása nélkül nem küldhet többé fegyvereket Ukrajnának. A republikánus ellenzék lépéseket követel Bidentől a határ biztosítása érdekében, és vitatja, hogy további cselekvési terv bemutatása nélkül újabb több milliárd dolláros támogatásra van szükség Kijev számára.

A migrációs vita volt az egyik fő oka annak, hogy a kongresszus eddig nem tudott megállapodni az Ukrajnának és Izraelnek nyújtandó támogatásra vonatkozó fehér házi kérésről. A republikánus ellenzék ragaszkodik ahhoz, hogy Biden megközelítései "nyitottá" teszik a határt. Az elmúlt hónapokban rekordszámú illegális határátlépőről számoltak be, a járőrök december végén naponta akár tízezer vagy még több migránst is észleltek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések