A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új luxusfészekbe költözhetnek Gyurcsányék, az Apró-villát is megtarthatják (Fotók)


Egy átlag magyar számára elérhetetlen áron vásárolt ingatlant Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint a DK-elnök anyósa, Apró Piroska a főváros II. kerületének legdrágább részén – tudta meg a Magyar Nemzet.

A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, vadonatúj épületében szerzett tulajdonjogot.

A portál kifejti, Gyurcsány Ferenc már a Partizánban beszélt arról 2022 végén, hogy értékesítik az Apró-villát, persze nem azért, mintha kellemetlenné vált volna számukra, hogy zsidóktól elvett házról van szó, egyszerűen, egy kivételével már az összes gyerekük kirepült. Mivel akkor Dobrev még Brüsszelben dolgozott az uniós források elapasztásán, csak „kóvályognak” az óriási házban.


Azóta Dobrev hazatért, sőt, az ingatlannyilvántartás adatai szerint egyelőre még Dobrevék tulajdonában van az Apró-villa, idén a Bimbó úti Rózsadomb Villába költözhetnek. Erre utal az a lakásvásárlási előleg, amelyet a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett. Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt.

A tulajdoni lap szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt

- írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, a telekkönyv jelenlegi adatai szerint a vételhez el sem kell adniuk az Apró-villát.


Az ingatlanokat hirdető portál így jellemezte Gyurcsányék új fészkét:

Büszkén bemutatjuk a legújabb rózsadombi luxus lakóházunkat, a Rózsadomb Villát. A szóban forgó lakás kertkapcsolatos, mégis zavartalan panorámás a Lánchídra, a Szent István-bazilikára, a Halászbástyára, a Mátyás-templomra, illetve a XII. kerületi hegyvidékre is. A lakás előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül.

A lakás még azon a környéken is kivételesnek számító adottságokkal rendelkezik.

(MNO)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések