A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tusk Orbán Viktorról: Akik csendben támogatják Putyint, elárulják Európát


Hétfőn Kijevbe látogatott Donald Tusk lengyel miniszterelnök, ahol többek között arról beszélt, Lengyelország elkötelezett Ukrajna politikai és katonai támogatása mellett, Orbán Viktor magyar miniszterelnökre utalva pedig kijelentette: 

„Azok, akik csendben támogatják Putyint, mindenféleképpen elárulják Európát, ezért emlékezni fognak rájuk, és nem nyernek majd megbocsátást”.

A Euractiv beszámolója szerint Tusk a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélésen azt mondta, „Lengyelország készen áll arra, hogy felszereléssel és segélycsomagokkal támogassa Ukrajnát”, kormánya pedig olyan lengyelországi és ukrajnai vállalatokba fog befektetni, amelyek „védelmi képességeink – Ukrajna, Lengyelország és Európa védelmi képességeinek – növelésén fognak dolgozni”.

Az ukrán elnök a találkozón arról beszélt, megérti az okokat, „amelyek ehhez a helyzethez vezettek, de figyelünk a hozzánk nagyon közel álló nemzeteket fenyegető veszélyekre, ezért minden problémát a legpragmatikusabb módon kell megoldanunk”.

Zelenszkij azt is kijelentette, hogy „az Ukrajnával való szolidaritást nem lehet semmiféle akadállyal és blokáddal lerombolni” és „határozottan támogatja a lengyel kormánynak az ilyen akadályok elhárítására irányuló intézkedéseit”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések