A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Trump szerint a harmadik világháború küszöbén állunk


Élesen bírálta Joe Bident Donald Trump az általa létrehozott Truth Social közösségi platformon, írja Telegraph

Trump szerint a jelenlegi amerikai elnök gyengesége és az elmúlt években hozott hibás döntései vezettek ahhoz az iráni támogatású szíriai fegyveresek által vasárnap, egy Jordániában található amerikai helyőrség ellen végrehajtott dróntámadáshoz, amelyben három amerikai katona meghalt, nyolcat evakuálni kellett, 38-an pedig helyben kaptak orvosi ellátást.

Trump szerint a harmadik világháború küszöbén állunk. Szerinte a vasárnapi támadás éppúgy nem történt volna meg, az ő hivatali ideje alatt, ahogyan az Irán által támogatott Hamász sem támadta volna meg Izraelt, illetve az orosz-ukrán háború sem tört volna ki, sőt, az egész világon béke lenne, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke.

A novemberi elnökválasztáson visszatérésére készülő Trump a bejegyzés későbbi részében kitért arra is, hogy miközben az általa alkalmazott kemény külpolitika miatt a terroristák két dollárt sem tudtak összegyűjteni egy mostanihoz hasonló támadás finanszírozására, addig Biden dollármilliárdokat adott Iránnak, amit a rezsim vérontásra és mészárlásra használt fel a Közel-Keleten.

Ezzel Trump arra utalhatott, hogy Biden kormánya Iránnal fennálló feszültség enyhítésére törekedett. Ennek jeleként olyan egyezményt kötött Iránnal, amelynek eredményeként öt amerikai szabadult ki az Egyesült Államokban fogva tartott irániak szabadon bocsátásáért, illetve 6 milliárd dollár humanitárius finanszírozásért cserébe.

A Daily Mail cikke szerint Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője reakciójában emlékeztetett, hogy Biden elnök többek közt légicsapások elrendelésével reagált a vasárnapi támadásra. Bates a kongresszusban ülő általa szélsőjobboldalinak nevezett republikánusok megnyilvánulásait logikátlannak, és az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve veszélyesnek tartja. Hozzátette, hogy ezek a képviselők soha nem kritizálták az előző kormányt, amikor a jordániai támadást végrehajtó milíciák amerikai csapatokat támadtak meg, például 2020-ban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések